Waarom een auto kopen uit Duitsland en niet gewoon uit Nederland? Dat vragen Veel mensen zichzelf af en dat is ook echt niet raar. Auto’s zijn namelijk erg duur geworden in nederland, dat geldt ook al voor de tweedehands auto’s. In andere landen is dit ander en komt het vaker voor zoals in Duitsland dat de auto’s zelfs een stuk goedkoper zijn, dit is toch handig. Het importeren van een tweedehands voertuig vanuit Duitsland is daarom goedkoper. Maar daar blijft het niet bij. Nieuwere auto’s zijn vaak ook een stuk goedkoper en deze kun je ook importeren uit Duitsland. Daarnaast is er ook een grote keuze in Duitsland en is er altijd wel een auto of motor die echt bij jouw past. Dit ideaal en op deze manier slaag jij altijd wel met kopen van een voertuig in Duitsland. Maar hoe werkt dit met het importeren? In dit artikel lees je hier meer over.

BPM aangifte doen

Als je een auto uit Duitsland haalt is het goed om te weten wat je moet doen, je mag namelijk niet zomaar met een Duitse auto rond gaan rijden en gebruiken in Nederland. Deze moet eerst geregistreerd worden bij de BPM. Hier moet je voor betalen. Dit is een eenmalig bedrag, maar op deze manier kun je alleen een nederlands kenteken verkrijgen. BPM aangifte doen is dus erg van belang en je kan dit op verschillende methodes aanpakken. Het is wel erg van belang dat je berekent hoeveel je zou moeten betalen voordat je aangifte gaat doen. Dit wordt berekend door goed te kijken naar het model auto dat je van plan bent om te kopen of heb gekocht. Je moet exact kunnen zien hoe oud de auto is en hoeveel de auto exact uitstoot. Wanneer de auto veel kan uitstoten moet je hiervoor ook meer MBP belasting gaan betalen. Wist je dat je ook de aangifte van BPM kunt uitbesteden? Daar lees je meer hieronder over?

Uitbesteden

Voor veel mensen is het lastig om de goede optie de BPM aangifte te doen. Dit is niet gek want er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet gaan houden. Je hebt ook bedrijven die je hiervoor kunt bellen om te helpen. Die bedrijven hebben hier veel meer verstand van en weten hoe ze dit het best kunnen gaan aanpakken. Vooral op papier is dit een verstandige zet omdat het veel lastiger en uitgebreider is.