Heb je een ongeluk met je auto gehad, of komt je auto niet meer door de keuring heen? Vervelend, maar in allebei de situaties moet de auto gemaakt worden en kan dit veel geld kosten bij een garage. Daarom is het van belang dat je dit goed aanpakt en eventueel besluit om de auto te verkopen. Vooral wanneer je voertuig total loss is en de reparatiekosten een stuk hoger liggen dan de dagwaarde van het voertuig. Je kunt dan je auto ook wel een sloopauto noemen en deze kun je het beste naar de autosloperij brengen. Natuurlijk kun je het voertuig op het internet verkopen, maar in de meeste gevallen kan dit maanden duren. Breng je sloopauto naar de autosloperij, zodat je hier ook een vergoeding voor kunt krijgen. Wat doet de autosloperij voor je? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je meer over te weten komt.

Wat gebeurt er bij de autosloperij?

Bij de autosloperij zijn er veel verschillende werkzaamheden die uitgevoerd worden. Ten eerste zijn ze vaak erkend door het RDW en kunnen ze alle papieren regelen voor je sloopauto. Zo staat deze niet meer op je naam en ben je niet meer belastingplichtig, daarnaast geven ze ook een kleine vergoeding voor het voertuig. Daarna gaan ze direct aan de slag met het demonteren van het voertuig. Zo halen ze de vloeistoffen uit het voertuig en de gevaarlijke stoffen, zoals de accu. Ook strippen ze de sloopauto van alle onderdelen en worden deze schoongemaakt en opgeslagen in een groot magazijn. Deze worden namelijk verkocht aan mensen die op zoek zijn naar auto onderdelen. Wanneer de sloopauto geen economische toegevoegde waarde meer heeft, wordt deze naar de shredder gebracht. Hier wordt de sloopauto verder verwerkt, totdat er niets meer van over is.

Je auto laten ophalen, of zelf brengen

Je kunt wanneer de auto nog de openbare weg op mag zelf de auto naar de sloop brengen, echter is dit niet altijd het geval. Wanneer je auto niet meer door de keuring komt, mag hij officieel niet meer de openbare weg op. Je kunt de sloopauto daarom moeilijk naar de autosloperij brengen en daarom is het beter om je sloopauto te laten ophalen. Sommige autosloperijen hebben namelijk deze service en dat is ideaal. Wanneer je het voertuig laat ophalen, is de kans wel groot dat er een klein bedrag afgaat van je vergoeding.